Magenta van start en er op uit

Delden – Na in de hoogste versnelling gereed te zijn gebracht voor het nieuwe schooljaar is IKC Magenta maandag 3 september voortvarend van start gegaan. Nieuwe naam, nieuwe medescholieren, nieuwe collega's en nieuwe lesmethoden.

 De twee locaties van het integraal kindcentrum aan de Bernardstraat zijn opnieuw ingedeeld. De kleinste kinderen tot en met groep 4 zitten in het schoolgebouw van de voormalige Toonladder, terwijl de oudsten hun onderkomen hebben gevonden in de vroegere Ranninkschool. Hiermee is de plek waar nu nog Twickelo Delden staat vrij gekomen om de nieuwbouw voor Magenta te realiseren.

Om het schooljaar goed te beginnen maakten alle leerlingen een uitstapje. De kleintjes van de onderbouw genoten, samen met de begeleiders, van een prachtige dag in Plopsaland. Draaimolens, glijbanen, een heuse achtbaan, brandweerspuiters en natuurlijk patatjes. Het was voor sommigen een hele reis naar Coevorden, maar het was het zeker waard. Vooral in onze prachtige nieuwe schoolshirts.

 De groepen 5 en 6 zijn op schoolreisje naar attractiepark Slagharen geweest. Na een bustocht van ongeveer een uur kwamen ze aan bij het heerlijk rustige park. Nadat de tassen opgeborgen waren mochten de kinderen in groepjes het park gaan ontdekken. Achtbaan "Gold rush" was bij veel leerlingen favoriet. Nadat er genoten was van een bakje friet met snack en saus stonden de meesten snel klaar om weer te gaan genieten van de vele attracties. Zoals de wildwaterbaan, de vrije val, de kabelbaan, en nog veel meer. Het was een prachtige dag met mooi weer, vrolijke kinderen en veel plezier.

Om elkaar alvast goed te leren kennen is groep 7 van Magenta aan het begin van het jaar op kamp geweest. Het was een zeer geslaagd kamp. De scholieren gingen op de fiets naar Nutter. Ze hadden heerlijk weer, hebben leuke spellen gespeeld en zelfs nog wat geslapen. Donderdag is er een fotopuzzeltocht door Ootmarsum gedaan en zijn de bronnen van het Springendal bezocht. Verder mochten de echte kamp- en bosspellen en een kampvuur natuurlijk niet ontbreken. Vrijdag na een fietstocht met veel lekke banden, kettingen eraf en wind en regen, is er lekker gezwommen in Borne. De kinderen kwamen moe maar voldaan weer op school aan.

Ook de twee groepen 8 van IKC Magenta zijn samen op kamp in Hengelo geweest om elkaar te leren kennen en een goede start te maken. Het was té gezellig. Er is onder andere gezwommen, Levend stratego gespeeld, een ruilspel in het centrum gedaan en bij een heerlijk kampvuur marshmallows gegeten. Na drie dagen kwam iedereen moe, maar veilig en voldaan terug bij school.

Alle groepen zijn er klaar voor. Op naar een mooi schooljaar.
Media
  • Magenta 20180925 - begin schooljaar