Activiteiten op IKC Magenta

In deze lenteweken komt niet alleen buiten alles weer tot bloei. Ook geldt dat voor de kinderen van IKC Magenta. Zij hebben de afgelopen periode door middel van veel verschillende activiteiten hun talenten kunnen leren kennen en verder ontwikkelen.

 

Zoals de vogeltjes buiten weer flink van zich beginnen te laten horen, zo hebben de kinderen van groep 6 de afgelopen weken goed van zich af leren blazen tijdens het ‘Instrumentencarrousel’. Zij hebben les gehad in het spelen op een door hen zelf gekozen blaasinstrument. Als afsluiting hebben de leerlingen aan de ouders en leerlingen van de groepen 5 en 5/6 laten horen wat zij geleerd hebben. Een mooie eerste kennismaking en misschien wel het begin van een fijne hobby.

Ook op sportief gebied was er de mogelijkheid om een nieuwe hobby te kunnen ontdekken: verschillende groepen hebben tennisles gehad, wat werd georganiseerd door de Deldense tennisvereniging. En omdat voor groep 7 het praktisch verkeersexamen er ook weer aan zit te komen, is er de laatste tijd veel aandacht besteed aan verkeersregels, gevolgd door het theoretisch verkeersexamen. Zo zullen de kinderen zich met hun fiets of benenwagen niet alleen sportief maar ook veilig door Delden weten te verplaatsen.

Op 2 april was het Nationale buitenlesdag. Met de boeken naar buiten dus! Gelukkig was het in de ochtend lekker weer. In het kader van de Maand van de biodiversiteit hebben de kinderen van de groepen 5, 5/6 en 6 vorige week een leuke en leerzame les gehad waarbij ze uilenballen mochten uitpluizen. De kinderen hebben prachtige ontdekkingen gedaan in de uilenballen.
De groepen 8 zijn de afgelopen week naar het Oorlogsmonument geweest om de herdenking van de bevrijding van Delden bij te wonen. Het was een mooie ingetogen herdenking en de kinderen hadden een mooie inbreng. Stefan speelde The Last Post op zijn trompet, Liz verzorgde de kranslegging en Mette en Caitlyn droegen een gedicht voor. Alle kinderen hebben ook een bloem neergelegd. Tevens was deze herdenking het startsein voor hun geschiedenisproject 'Twee keer oorlog'. De komende twee weken zullen de kinderen uitgebreid stilstaan bij de Eerste Wereldoorlog, de crisisjaren en de Tweede Wereldoorlog.  

En dan tot slot weer een spetterende voorstelling, deze keer van de kinderen van groep 3. Voor een zaal vol medeleerlingen, papa’s, mama’s, broers, zussen, opa’s en oma’s lieten zij hun kunsten zien. Wat een diversiteit aan acts! Zo zongen zij in het lied ‘Boekenwurm’ over hun nieuwste verworvenheid, kunnen lezen. Dat zij daar trots op zijn was zowel invoelbaar als zichtbaar: met hun neus in de boeken lieten de kinderen hun voetjes met het grootste gemak goed in de maat meetikken. En net zo makkelijk volgden een paar Engelse liedjes. Er was zelfs een solist: Gijs zong vol enthousiasme het nummer No Roots, daarbij ondersteund door een groep stoere en minstens zo enthousiaste achtergronddansers. Met soepele swingende moves maakten zij het nummer tot een ware hit! Natuurlijk mochten de goochelacts niet ontbreken. Met ingehouden adem volgde het publiek werkelijk wonderbaarlijke verdwijningen. Ook werd er een zelfbedacht toneelstukje opgevoerd. Tot slot verschenen er allemaal dieren op het podium die swingend de voorstelling compleet maakten. Het was weer een wervelende show gevolgd door een daverend applaus.     

Ook de komende weken zullen de kinderen niet stil zitten, met de Koningsspelen, de Paasviering en allerlei culturele uitjes voor de boeg. Zowel buiten als binnen binnenkort weer veel bezige bijtjes!

Media
  • buitenles
  • carrousel
  • herdenking 6
  • uilenballen