Schoolkinderen Curaçao geholpen door IKC Magenta

Delden – Vorig jaar is, na een lange voorbereiding, de nieuwe locatie van IKC Magenta met veel genoegen in gebruik genomen. Helaas volgde weer een periode met thuisonderwijs vanwege de corona-maatregelen. Het vanzelfsprekende van naar school kunnen gaan bleek ineens niet meer zo gewoon. Het was voor leerkrachten, kinderen en ouders soms een hele uitdaging om onderwijs te kunnen geven en krijgen. De kinderen hebben thuis erg hard gewerkt, aan hun eigen bureautje, of aan de soms wel erg volle keukentafel. Het viel niet altijd mee, zonder de meester of juf in de buurt en zonder de vertrouwde stoel en tafel van school. Maar gelukkig kunnen de kinderen inmiddels weer met plezier samenwerken in hun mooie schoolgebouw, voorzien van alle gemakken. Wat een luxe. Iets wat niet overal vanzelfsprekend is.

Vanuit die gedachte is vorig jaar, deze week precies een jaar geleden, het schoolmeubilair dat afkomstig was van de oude locaties van IKC Magenta geschonken aan 3 scholen op Curaçao, Bonaire en Sint Eustatius, eilanden voorheen bekend als deel uitmakend van de Nederlandse Antillen. Vanaf de Deldense schoolpleinen zijn toen de tafeltjes en stoelen naar de havens in Rotterdam gebracht, waar ze werden opgeslagen totdat een schip plek over had om ze overzees te kunnen brengen. IKC Magenta heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en vindt het dan ook fijn op deze manier ‘Stichting Help de schoolkinderen van Curaçao’, de organisatie die mankracht en vervoersmiddelen levert en zo transport naar de Rotterdamse haven mogelijk maakt, te kunnen steunen.

Goed nieuws: Onlangs zijn de spulletjes in goede staat zijn aangekomen! De kinderen van de drie scholen op Curaçao, Bonaire en Sint Eustatius blijken er fijn mee te zijn geholpen. Zij stuurden bijgaande foto’s. IKC Magenta hoopt dat de tafeltjes en stoeltjes een positieve bijdrage zullen leveren aan het schoolplezier van deze kinderen. Aan de gezichtjes op de foto te zien zit dat wel goed!

Media
  • WhatsApp Image 2021-06-18 at 22.23.13 1
  • WhatsApp Image 2021-06-18 at 22.23.13
  • WhatsApp Image 2021-06-18 at 22.23.13 2