1.3 Stichting Kinderopvang Hof van Twente

De stichting Kinderopvang Hof van Twente biedt binnen de gemeente Hof van Twente, kwalitatief hoogwaardige kinderopvang voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 – 13 jaar. Dat doet ze in de vorm van kinderdagopvang, peuterspeelgroepen en buitenschoolse opvang.
Tot Stichting Kinderopvang Hof van Twente behoren 9 kindcentra. Markelo, Hengevelde, Delden, Deldenerbroek en Diepenheim hebben elk 1 kindcentrum. In Goor zijn 4 kindcentra gevestigd. De stichting telt in totaal ongeveer 700 kinderen en 50 personeelsleden. 

Stichting Kinderopvang Hof van Twente is een stichting zonder winstoogmerk. Het bestuur bepaalt op hoofdlijnen het beleid. De stichting heeft geen aandeelhouders en alle inkomsten worden gebruikt om te investeren in de kinderen, in de opleiding van medewerkers en in accommodaties. 

Naast het praktische doel dat kinderopvang dient – zodat ouders kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven – levert onze organisatie een bijdrage aan de totale ontwikkeling van het kind en zien wij kinderopvang als aanvulling op de opvoeding thuis.  We sluiten bovendien aan bij het (toekomstig) onderwijs van de kinderen.