Groep 0, 1 en 2

 

"Alle aandacht voor spel en ontwikkeling."
Via het sfeervolle en rijk voorziene leerplein van de kleutergroepen kom je bij de klaslokalen van groep 1 en 2. Ze zijn allemaal heel gezellig en doelgericht ingericht met genoeg ruimte voor speel- en werkmogelijkheden en ze beschikken over (verrijdbare) digiborden.
De kinderen leren te werken met ontwikkelingsmaterialen uit de taal-reken puzzel- of vormenkasten en de Ipads. Deze zijn allemaal ondersteunend bij de ontwikkeling van de kinderen, denkend aan taal, rekenen, fijne en grove motoriek, de tastzin, ruimtelijk inzicht, techniek, creativiteit en muzikaliteit.
Daarnaast zijn er bouw- en constructiehoeken, 2 huishoeken, natuurlijk de zandtafel, een krijttafel, verfborden, een podium en een legobouwplek. Het leerplein biedt veel ruimte en flexibiliteit om nieuwe speelleersituaties te creëren of aan te passen aan een thema. Bekijk hier ons onderbouwleerplein en het speellokaal
We werken themagericht en gebruiken de methodieken; Schatkist 3, voor de dagelijkse routine en de taalontwikkeling, Met Sprongen Vooruit voor de rekenontwikkeling, Pennenstreken voor groep 2 met structurele letterlessen en KIVA-lessen a.d.h.v. Rik de Pauw voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. De kinderen krijgen Engelse les volgens de methode IPockets en Happy Monkey hoort daarbij!
Ook krijgen de leerlingen muzieklessen en Rots&Water-lessen (sociaal emotionele ontwikkeling).
In deze veilige en prachtige ruimtes op de onderbouwafdeling is het prettig voor de allerjongste kinderen die leren wennen aan de structuur van school en daarbij om te ontmoeten, te ontdekken en te ontwikkelen.

 

 

Digibord, Tablets, Bee-Bot en Cubetto

In de kleutergroep werken we veel met het digibord. De kleuters leren vanaf dag 1 te werken met het Digikeuzebord. Hierop staan alle keuzemogelijkheden waaronder de hoeken en kasten waar de leerlingen gebruik van kunnen maken tijdens de speel-werktijd, ook die van het gezamenlijke leerplein. Door de structuur die we hanteren kunnen kinderen niet onbeperkt hetzelfde kiezen maar worden ze automatisch naar verschillende leergebieden gestuurd. Op de weekplanner, een onderdeel van het digikeuzebord, staan werkjes en de samenwerkingsopdrachten die ze kunnen of moeten maken.
Groep 2 krijgt structurele letterlessen met behulp van de ZOEM-verhalen aangeboden. Daarnaast krijgen zij rekenlessen aangeboden en starten ze met voorbereidende schrijflessen.
De kinderen zijn regelmatig bezig met de beginselen van programmaren bijvoorbeeld met de Bee-Bot en de Cubetto. Er zijn Ipads voor de kinderen die educatieve programma’s bieden soms in combinatie met ontwikkelingsmateriaal.

 

 

Buitenspelen

De kleuters kunnen buiten heerlijk spelen en mogen meestal gebruik maken van alle ontdekplekken en facetten op het uitdagende speelplein met paden, klim- en klautermogelijkheden en zand. Er is een kleuterberging met rijdend materiaal en zandbakmateriaal.
Aan het einde van de dag reflecteren we regelmatig terug op wat goed ging, wat leuk was en wat beter kan. 

Neem hier een virtueel kijkje op het onderbouwleerplein en in een onderbouwlokaal!

Leerkrachten:
Groep 0/1: Nicole van der Kolk en Marieke Mensen
Groep 1/2: Linda Sleumer
Groep 2: Kirsten Theeuwen en Marieke Mensen