Peutergroep 

"De beste start voor uw kind bij de peuterspeelgroep van IKC Magenta!"

Onze peuterspeelgroep is een groep speciaal voor peuters van twee tot vier jaar. In deze peutergroep staat door middel van spelen en een divers aanbod aan activiteiten de ontwikkeling van de peuter centraal. Onze speelgroep is te vinden op de onderbouwlocatie van IKC Magenta (Bernhardstraat 1, Delden).

Kenmerken peuterspeelgroep

Onze peuterspeelgroep kenmerkt zich door zijn kleinschaligheid. De kinderen en u zullen te maken hebben met dezelfde pedagogisch begeleider, waardoor het voor zowel u als uw kind persoonlijk en vertrouwd aan zal voelen. Gedurende de dag krijgen de kinderen een gevarieerd spelaanbod waarbij er verschillende activiteiten worden gedaan. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van het programma Kaleidoscoop. Dit is een programma voor voor- en vroegschoolse educatie. De dagindeling zal verlopen volgens een vaste structuur waarbij de kinderen de mogelijkheid hebben om ontdekkend samen te spelen. De ontwikkeling wordt vastgelegd middels een volgsysteem. Voor uw kind betekend deelname aan de peuterspeelgroep een goede voorbereiding op het onderwijs. De doorgaande lijn van peutergroep naar basisschool is dan ook gewaarborgd.  

Openingstijden

Onze peuterspeelgroep is open in schoolweken op de maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend van 8.30 uur tot 11.30 uur. De gewenste minimale afname is twee dagdelen. We kennen de combinatie van een dinsdag-vrijdag speelgroep en een maandag-donderdag speelgroep. Ook bieden we de mogelijkheid om vanaf 7.30 uur opvang af te nemen en dit eventueel te verlegen tot 12.45 uur.

Aanmelden of meer informatie?

Als uw peuter twee jaar wordt is het van harte welkom bij de peutergroep van IKC Magenta. U kunt uw peuter inschrijven via de website