0.0 Inleiding

Deze IKC-gids is een informatiebron voor de ouders van kinderen die IKC Magenta gaan bezoeken.

IKC staat voor Integraal KindCentrum. Een IKC is een voorziening voor kinderen waar zij gedurende de dag komen om te leren, te spelen, te ontwikkelen en anderen te ontmoeten. Binnen een Integraal KindCentrum hebben betrokken samenwerkingspartners de ontwikkeling van kinderen als centraal uitgangspunt en biedt het zoveel als mogelijk een aansluitend aanbod op het gebied van educatie, opvang, ontwikkeling, zorg, welzijn en vrije tijd.

In deze gids vindt u informatie over allerlei onderwerpen die met het IKC, ons onderwijs en de opvang te maken hebben. U kunt lezen welke ‘vakken’ er worden gegeven, welke methodes we daarbij gebruiken en hoe we ons aanbod organiseren. Daarnaast geven we weer welke zaken we belangrijk vinden bij Magenta, zoals de sfeer in het IKC, de pedagogische aanpak, een rustige omgeving, de regels en afspraken, zelfstandigheid. Tevens geven we aan hoe we de zorg voor leerlingen met specifieke problemen organiseren. 

Kortom, antwoorden op vragen die (nieuwe) ouders vaak stellen.

In het linker keuzemenu vindt u alle onderwerpen die worden beschreven overzichtelijk op een rij. Toch kunnen er na het lezen van deze gids nog vragen onbeantwoord zijn.
Neemt u dan gerust contact op met de directie of de medewerkers van het IKC.

Met vriendelijke groet,

Mariël van Loenen-Pots

(directeur onderwijs)

Nina Brouwer
(manager opvang)