4.1 Passend Onderwijs

Sinds 1 augustus 2014 is de wet Passend Onderwijs van kracht. Kernpunten uit deze nieuwe wet zijn dat:
-Reguliere en speciale scholen op het gebied van ondersteuning aan leerlingen samenwerken;
-Scholen zorgplicht hebben (de school waar de leerling schriftelijk is aangemeld dient te zorgen voor een passende plek indien er sprake is van zeer specifieke onderwijsbehoeften van een kind);
-Scholen en gemeenten/jeugdhulpverlening werken samen aan de integrale ondersteuning aan leerlingen vanuit onderwijs en zorg;

IKC Magenta maakt deel uit van de subregio Plein Midden Twente dat valt binnen het Samenwerkingsverband 23.02. Het Samenwerkingsverband richt zich op het realiseren van Passend Onderwijs.
Die samenwerking is gericht op het optimaal ondersteunen van alle deelnemende scholen binnen de regio Hengelo, Borne, Hof van Twente en Haaksbergen in de zorg voor hun leerlingen. Binnen Plein Midden Twente is een uniforme werkwijze van de zorgstructuur en mogelijke ondersteuning afgesproken welke wordt gehanteerd op alle scholen.
Passend onderwijs vraagt ook om afstemming tussen de peutergroep en het onderwijs binnen IKC Magenta. Vanuit die gedachte werken wij samen met de gemeente en Plein Midden Twente aan optimalisering van die aansluiting. Daarom werkt de opvang met de 1 zorgroute Voorschoolse voorzieningen.

In ons Schoolondersteuningsprofiel (SOP) beschrijven wij welke ondersteuning voor onze leerlingen onder de basisondersteuning valt en welke met hulp van het samenwerkingsverband. 

Lees hier het Schoolondersteuningsprofiel.