3.3 Continuerooster

Wij werken binnen het onderwijs met een continurooster. Dit betekent dat kinderen een doorlopend lesprogramma hebben en tussen de middag lunchen op het IKC, in de eigen klas en met de eigen leerkracht.

Lunch 

Groep 1 en 2 lunchen op maandag, dinsdag en donderdag op het IKC. Op woensdag- en vrijdagmiddag zijn deze groepen vrij. De groepen 3 en 4 lunchen van maandag tot en met donderdag op het IKC, op vrijdagmiddag zijn zij vrij. Groep 5 t/m 8 lunchen op alle dagen op het IKC. De kinderen beginnen een kwartier voor de grote pauze met eten. Uiteraard krijgen kinderen wat extra tijd op het moment dat ze die tijd nodig hebben. De kinderen spelen na de lunch een half uur buiten (bij slecht weer binnen), onder toeziend oog van de pleinwacht.

Pauzemomenten

Gedurende de dag hebben de kinderen twee pauzemomenten: in de ochtend de kleine pauze (10.15-10.30 uur) en in de middag de lunchpauze (groep 1-4 van 12.15-12.45 uur en groep 5-8 van 12.00-12.30 uur). Uw kind heeft voor de ochtendpauze iets te drinken nodig en een gezond tussendoortje. Voor de lunch heeft uw kind iets te drinken nodig en eten, bijvoorbeeld boterhammen.